Forsiden

The Knights

Andre grupper

 


Ejvind Andersen, Bent Nielsen, Bent Gregersen og Bjarni Filholm i Ellekongstræde

  Bjarni Filholm (single), 

  Bent Gregersen (rytme),

  Bent Nielsen (bas),

  Ejvind Andersen (trommer).

 

     The Knights var et Rønne-band, som opstod i begyndelsen af 1966.

Gruppen bestod af Bent Nielsen på bas, Eyvind Andersen på trommer, Bent Gregersen på rytmeguitar og Bjarni Åkesson Filholm på leadguitar.

Bandet havde øvelokale nede i Åkermanns skibsprovianteringslager på Sydhavnen.

Repertoiret var bredt og blandet. 
Det bestod for en stor del af - Rolling Stones, Animals, Spencer-Davies Group, The Pretty Things - numre, men også The Shadows og andre instrumentalgruppers numre indgik. 
Gruppens leadguitarist, Bjarni Åkesson Filholm forsøgte sig lejlighedsvis som komponist af et par stille ballader, som bandet også havde på sæt-listen.
Bassisten Bent Nielsen havde en god sangstemme, der i visse sange kunne minde en del om Eric Burdons. Det gav covernumrene med især The Animals en vis vægt. 
Også trommeslageren Eyvind Andersen fortjener at blive fremhævet for sit talent for at synge, samtidig med han sad bag trommerne og holdt takterne. Alle fire medlemmer af gruppen bidrog dog med det vokale.


 The Knights debuterede i ungdomsklubben i Ellekongsstræde.


Spillede især i Rønne

Mest på Rønne-scenerne.
The Knights blev ret hurtigt et godt og solidt sammenspillet rockband. Som hurtigt kom ud at spille især på Rønne-scenerne. The Knights debuterede i ungdomsklubben i Ellekongsstræde. Næste optræden var på Knudsker Skole. Her blev de nr. 2 i  en orkesterkonkurrence. Dernæst blev bandet hyret til at spille på Hotel Bornholm og Villa Nova i mange forskellige sammenhænge.

 


Max og Vox-anlæg og Höfnerguitarer


Ejvind foran Bent, Bent og Bjarni.

Bandet opløstes i midten af 1967.
Bent Nielsen kom med i The Bullets, Eyvind Andersen blev trommeslager i nystartede "Sam Potters Group" og Bjarni Filholm var med til at danne "Another New Group"

Andre grupper

Forsiden